Language
Currency
Кошничка 0
0 ден.

ПОЛИТИКАТА НА ПРИВАТНОСТ

Политиката на приватност на ДДСтор појаснува каде и како се чуваат личните податоци на сите регистрирани купувачи на оваа веб страна. Оваа политика на приватност се однесува само за ДДСтор и поддомените, а доколку е присутен линк кој поврзува со други веб страни, ние не преземаме никаква одговорност во однос на заштитата на личните податоци која ја обезбедуваат тие веб страни.

 

Секој купувач при регистрација и купување, изјавува дека е запознаен и се согласува со нашата политика на приватност.

 

Сите лични податоци кои корисникот ги внесува преку регистрација се користат за успешна достава на производот и реализација на плаќањето, а се чуваат согласно одредбите од Законот за заштита на лични податоци и не се отстапуваат на трети страни.

 

Информациите кои нам ни се потребни се: име и презиме, e-mail адреса, адреса на доставување на нарачката и телефон за контакт.

 

Податоците кои ги собираме и се чуваат кај нас, нема да се објавуваат, продаваат или доставуваат на трета страна освен на надлежните органи на начин определен со законските прописи на Република Македонија.

 

ДДСтор не собира никакви информации од финансиска природа како број на платежна картичка и/или број на банкарска сметка. Податоците околу кредитната картичка и банкарската сметка ќе бидат чувани и користени исклучиво од страна на HALKBANK (ИК Банка).

 

Трансакцијата при наплаќање на производот е пренасочена и се процесира преку порталот за наплата од кредитни картички на HALKBANK (ИК Банка). Порталот користи современа заштита на податоците и сите процеси се одвиваат преку сигурна конекција со банката.

 

Родителите и старателите имаат обврска да ги информираат своите малолетни деца за безбедно и одговорно ракување со личните податоци.

 

Малолетни лица не смеат да даваат лични податоци без одобрение од нивните родители или старатели и ДДСтор не собира или користи податоци од малолетни лица.

 

Оваа веб страница може да употребува cookies. Cookies се мали датотеки кои се користат за прибирање на информации преку кои се овозможува препознавање на вашиот компјутер при вашата следна посета на нашата веб страна со што се овозможува побрз пристап. Преку cookies не се прибираат лични податоци.

 

ДДСтор ги презема сите заштитни мерки за заштита на личните податоци на купувачите со цел да се минимизира ризикот од неовластен пристап и злоупотреба на истите.

 
Дата центарот во кој се наоѓаат серверите на ДДСтор се во согласност со САД-ЕУ Safe Harbor and Safe Harbor правната рамка помеѓу САД-Швајцарија, како што е наведено од страна на Министерството за трговија на Соединетите Американски Држави, Европската унија и Швајцарија (повеќе информации за Safe Harbor програмата погледнете на следниот линк http: //export.gov/safeharbor/). 
 
Оваа Политика на приватност служи за да се утврди нашата посветеност кон приватноста и безбедноста на податоците на клиентите, како и за објаснување на политиките и процедурите имплементрани во однос на собирање и употреба на податоците за клиентите. 
 

Оваа политика на приватност стапува на сила од Мај 2010 година. Промените во политиката на приватност ќе бидат јавно објавени на веб странатa ДДСтор најмалку 30 дена пред да стапат во сила.